Treća "Jurina" fabrika u Srbiji

Bez autora
Jan 24 2011

Južnokorejska kompanija "Jura" počeće u martu gradnju treće fabrike u Srbiji. Fabrika će proizvoditi kablove za autoindustriju, a sirovine će nabavljati u Srbiji iz domaće valjaonice bakra čime će "Jura" imati zaokružen proizvodni proces u našoj zemlji. U Nišu je ova kompanija već počela izgradnju nove fabrike u industrijskoj zoni "Donje Međurovo", za proizvodnju elektrodelova za automobile. Reč je o najvećoj grinfild investiciji u poslednjih 20 godina u Nišu. Investicija je vredna 15 miliona evra, a omogućiće zapošljavanje najmanje 1.200 radnika. Južnokorejska kompanija ranije je u Rači preuzela fabriku "Zastava elektro", u kojoj trenutno zapošljava 1.300 ljudi, a planirana investicija u taj proizvodni kapacitet je oko osam miliona evra.

Treća Početak gradnje treće fabrike u Srbiji, južnokorejska kompanija "Jura" najavljuje u martu. Novi pogon biće građen u Nišu i omogućiće zapošljavanje najmanje 1.200 radnika.

Južnokorejska kompanija "Jura" počeće u martu gradnju treće fabrike u Srbiji, potvrđeno je RTS-u Ministartvu ekonomije.

Fabrika će proizvoditi kablove za autoindustriju, a sirovine će nabavljati u Srbiji iz domaće valjaonice bakra čime će "Jura" imati zaokružen proizvodni proces u našoj zemlji, navode u Ministarstvu ekonomije.

U Nišu je ova kompanija već počela izgradnju nove fabrike u industrijskoj zoni "Donje Međurovo", za proizvodnju elektrodelova za automobile.

Reč je o najvećoj grinfild investiciji u poslednjih 20 godina u Nišu. Investicija je vredna 15 miliona evra, a omogućiće zapošljavanje najmanje 1.200 radnika.

Južnokorejska kompanija ranije je u Rači preuzela fabriku "Zastava elektro", u kojoj trenutno zapošljava 1.300 ljudi, a planirana investicija u taj proizvodni kapacitet je oko osam miliona evra.

Kompanija "Jura", koja se pozicionirala u Srbiji, jedan je od glavnih snabdevača južnokorejskih proizvođača automobila "Kie" i "Hjundai Motorsa" i pokriva više od 60 odsto njihovih potreba za kablovskim instalacijama.

Južnokorejska kompanija je globalni lider u elektronskom distributivnom sistemu, a ima oko 50.000 zaposlenih u Južnoj Koreji, Kini, Vijetnamu, Češkoj i Slovačkoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik